top of page
Előtér részlet.jpg

Kiss-Henézi Guest House Keszthely

Családi vállalkozás Keszthelyen, mintegy 30 éve anya, leánya és veje, no meg persze a két fiú unoka tulajdonában, akik gondosan ápolják, szépítik, csinosítják a családi örökséget, a tópart közeli tornyos villaépületet. Közös elhatározással és erővel 2019-2020-ban felújították, valamint kibővítették az épületet. A villa teljes átalakításon esett át és provence-i hangulatú vendégházzá nőtte ki magát. Az épület 150 méterre található a Balaton parti Helikon Strandtól egy csendes kis utcában, kiváló parkolási és kerékpár használati lehetőségekkel. Az éttermek közelsége, a csodálatos kilátás a vendégház legtöbb szobájából és közösségi területeiről, valamint a minden kényelmi eszközzel felszerelt szobák igazán vonzó hellyé teszik a Kiss-Henézi Guest House-t.

Kilátás a lakosztály teraszáról
Reggeliző
Előtér, lobby

Vendégházunk

Az épület pár száz méterre található a Balatontól egy csendes kis utcában, kiváló parkolási és kerékpár használati lehetőségekkel. Az éttermek közelsége, a csodálatos kilátás a vendégház legtöbb szobájából és közösségi területeiről, valamint a minden kényelmi eszközzel felszerelt szobák igazán vonzó hellyé teszik vendégházunkat.

Az épület kiválóan megközelíthető autóval és tömegközlekedéssel is, mert a busz, valamint vonat pályaudvar is 15 percnyi sétára van az épülettől.

Nyolc szobánk különböző variációkban vehetők ki, számos közülük összenyitható, ideális kis illetve nagy családosoknak, valamint barátok közös időtöltésére is. Szobáinkat és közösségi tereinket családunk apraja-nagyja által készített festmények teszik egyedi, vidám hangulatúvá. Minden vendégünknek házias jellegű, finom reggelit biztosítunk. Kiemelkedő figyelmet fordítunk ételallergiával rendelkező vendégeinkre. A friss péksütemények mellett laktózmentes, vegán, gluténmentes alapanyagokat is használunk minden nap. Az étkező 14 fő részére közös étkezés lehetőségét kínálja, ami az esti társasjátékhoz, illetve beszélgetésre, mozizásra is remek helyszín.

Az étkező teraszáról kilátás nyílik a Keszthelyi-öbölre. Minden helyiségben található szúnyoghálós nyilászáró, amely biztosítja az élősködők elleni védelmet.

A Kiss-Henézi Guest House légkondicionált, ingyenes Wi-Fi-vel, kiépített hűtés-fűtés rendszerrel, kerttel, nyugágyakkal és grill-bogrács lehetőséggel várja a vendégeket Keszthelyen, a Helikon Strand és a Városi Strand szomszédságában, a belvárostól 1,5 km-re.

A díjmentes magánparkolót kínáló szálláshely környékén többek között kerékpározás, hajózás és túrázás, kulturális programok, fesztiválok kínálnak kellemes időtöltést.

Vendégházunk

Szobáink

Vajda János Szoba

fő.png

1 fő

fürdőszoba.png

fürdőszoba

kertkapcsolat.png

közvetlen 
kertkapcsolat

wi-fi.png

WiFi

hűtés-fűtés.png

hűtés-fűtés

okos tv.png

okos TV

Asbóth Sándor Szoba

fő.png

1 fő

fürdőszoba.png

fürdőszoba

kertkapcsolat.png

közvetlen 
kertkapcsolat

wi-fi.png

WiFi

hűtés-fűtés.png

hűtés-fűtés

okos tv.png

okos TV

Helikon Szoba

fő.png

2-4 fő

kád.png

 kádas fürdőszoba

hálószoba.png

összenyitható szoba

wi-fi.png

WiFi

hűtés-fűtés.png

hűtés-fűtés

okos tv.png

okos TV

Szendrey Júlia Szoba

fő.png

2-4 fő

kád.png

 kádas fürdőszoba

hálószoba.png

összenyitható szoba

wi-fi.png

WiFi

hűtés-fűtés.png

hűtés-fűtés

okos tv.png

okos TV

Deák Ferenc Szoba

fő.png

2 fő

fürdőszoba.png

fürdőszoba

kertkapcsolat.png

közvetlen 
kertkapcsolat

wi-fi.png

WiFi

hűtés-fűtés.png

hűtés-fűtés

okos tv.png

okos TV

Goldmark Károly Szoba

fő.png

2 fő

fürdőszoba.png

fürdőszoba

kertkapcsolat.png

közvetlen 
kertkapcsolat

wi-fi.png

WiFi

hűtés-fűtés.png

hűtés-fűtés

okos tv.png

okos TV

Festetics Lakosztály

hálószoba.png

2 hálószoba

fő.png

4 fő

fürdőszoba.png

fürdőszoba

wi-fi.png

WiFi

hűtés-fűtés.png

hűtés-fűtés

okos tv.png

okos TV

étkező, konyha.png

saját konyha, étkező

balatoni panoráma.png

balatoni panoráma

Egyedi üdülési csomagokat érdeklődés esetén áll módunkban összeállítani.

Szobáink

Foglalja le szállását pár kattintással!

Keszthely és környéke

Minden évszakban gyönyörű a Balaton! Tavasszal és ősszel úgy készüljünk, hogy autóval, kerékpárral és bizony gyalog is gyűjtjük majd a kilométereket. Ilyenkor hűvösebb és melegebb időre is számíthatunk. 

Nem kell rögtön lemondanunk a tóparti programokról. Minden adott ahhoz, hogy vízi, erdei és városi túrákra is elindulhassunk. 

Hajókázás a Keszthelyi öbölben:

Amennyiben még hidegnek érezzük a Balatonban való úszkálást, pattanjunk fel egy hajóra és tegyünk egy kört a Keszthelyi-öböl környékén. A Mólótól több közösségi hajóval is elindulhatunk, illetve kisebb és nagyobb saját jachtok bérlésére is van lehetőség, melyben a Kiss-Henézi Guest House team segítségükre lesz.

 

Hévízi-tó:

Ha a Balaton hideg még, egy ugrásra találhatjuk Hévíz városát, ahol a kellemes termálvíz akkor is felmelegít, ha kint ködös idő honol. A finom meleg vízben, csodaszép tavirózsák között biztosak lehetünk, hogy testünk és lelkünk is feltöltődik.

A Hévízi-tó páratlan természeti képződmény, amiben oldott ásványi és egyéb gyógyhatású anyagok törnek a felszínre.

A Tófürdő biológiailag aktív, amely azt jelenti, hogy élő organizmusok összessége alkotja. A már a rómaiak által is kedvelt gyógytó természetes úton jött létre. 

 

Hévízi Termelői Piac:

Közel a Hévízi-tóhoz találjuk a Hévízi Termelői Piacot, amely szombatonként reggel 7 órától várja a vásárlókat. A piac a Nagyparkoló mögötti területen helyezkedik el. Itt helyi és környékbeli termelők sora vár jobbnál jobb kézműves termékekkel és italokkal.

 

Romkert és Hévízi Múzeum:

A tó mellett a rómaiak több ízben is hátrahagyták nyomaikat Hévízen, amelyeket az Egregyi városrészben találhat meg. Ott megcsodálhatjuk a római kori romkertet és a Hévízi Múzeumot.

 

Árpád-kori Szent Magdolna templom:

Az Egregyi Borhegyre felérve találjuk a Római katona sírját. Az utca végén magasodik az Árpád-kori Szent Magdolna-templom, melynek udvarából romantikus kilátás nyílik Cserszegtomaj és Rezi hegyére.

 

Kis-Balaton:

Gyönyörű minden évszakban. Kiváló kiránduló program, kerékpáros túra helyszín. Védett természeti terület! Felidézhetjük Fekete István Tüskevár című regényét, gyönyörködhetünk az ott honos élővilágban és a csodálatos természetben. 

 

Keszthelyi-hegység:

A Dunántúli-középhegység legnyugatibb tagja a Keszthelyi-hegység. Felszínét kőoszlopok, víznyelők, töbrök, szurdokvölgyek teszik változatossá. 

Sok gyönyörű természeti jelenséget tekinthetünk meg, mint pl.: bazaltplatókat, sokszög alakú bazaltoszlopokat, 10 m-nél is magasabb falakat, apró tavacskákat valamint a hegyek gyomrában barlangokat is találunk.

 

Nagymező:

Ez egy csodaszép rét az erdő közepén, amelyet számos útvonal keresztez, így szinte mindig találkozhatunk ott túrázókkal, nyársalókkal, kutyásokkal, vagy éppen terepfutókkal. 

 

Festetics Imre Állatpark:

Az állatparkban főleg háztáji állatok élnek, de vannak bivalyok és szarvasok is. Ha csak kívülről szemléljük, akkor is láthatjuk az állatkert lakóit: szürkemarhákat, vaddisznókat, mangalicákat és lovakat is.

 

Festetics-kilátó:

Az év bármely szakában ingyenesen látogatható. Lenyűgöző panoráma tárul elénk a Balatonra, Keszthelyre és a környező vidékre, no meg a csodálatos erdőkre.

 

Gyenesdiás:

Biciklivel néhány kilométerre találjuk vendégházunktól. Nagyon kellemes biciklitúra kiépített kerékpárúton. Útközben árnyékot nyújtanak a tóparti fák, susognak a nádasok, csicseregnek a madarak és már ott is vagyunk. Szenzációs fagyit ehetünk a Bringatanyában. A fagyizó mögött isteni lángosos, palacsintázó, pálinkázós-borozgatós helyek is várják a látogatókat a kézműves kis piacon. Közvetlen helyben van a Gyenesi Lidóstrand, mely homokos partjával kisgyermekes családok kedvence.

 

Szent Mihály domb és a Szent Mihály kápolna:

136 méteres tengerszint feletti magasságával egészen pazar panorámát biztosít. Picit “alakformáló" az út felfelé, de megéri megmászni a meredek szerpentint. 

A 13. században kis vár állt rajta, ami sajnos teljesen megsemmisült. A Szent Mihály-kápolna, melyet - a legenda szerint - az 1700-as években emelt 40 helyi halász, akik így emlékeztek meg arról, hogy sikerült az akkori idők legnagyobb balatoni viharát túlélniük.

Érdemes vinnünk magunkkal egy kis pogácsát és pezsgőt és a naplementét ott eltölteni.

 

Vonyarcvashegy:

Remek strandja van, kevés állandó lakosa miatt főként a turizmusból és a vendéglátásból él.

 

Balatongyöröki Szépkilátó:

Ez a Balaton legszebb panorámával rendelkező kilátója, amiért nem kell hegyet másznunk…csak ha biciklivel tekerünk oda, akkor van egy kardiósabb emelkedő…. Feltétlen hozzá kell tennünk, hogy páratlan látvány vár ránk még a Szigligeti Várnál,  a Badacsony tetején lévő Kisfaludy-kilátónál, illetve Tihanynál.

 

Afrika Múzeum és Szafari Park: 

“A keszthelyi körzet egyik különlegessége a balatonedericsi Afrika Múzeum. Jogosan merülhet fel bennetek a kérdés, hogy a Balatontól igen távol eső afrikai szavannáknak mi köze van Balatonedericshez?! Nagy Endre zoológus 1984-ben költözött Afrikából vissza hazájába, azon belül is e faluba.

Gyűjteménye, történetei, melyek a múzeum alapját képezik, vadásztrófeák, kitömött állatok is megtekinthetőek. Ugyanakkor valószínűleg mindenki számára a legizgalmasabb a múzeum melletti Afrika Szafari Park lesz, ahol - többek között - tevék, zebrák és struccok is látogathatóak.”

 

Tapolcai-tavasbarlang:

1903-ban fedezték fel, tíz évvel később megnyitották, így ez volt az első villanyvilágítással ellátott, és az idegenforgalom céljára is használt barlang.

Csónakázás egy hangulatos kisváros alatt. 3D mozi, "Csodálatos karszt" kiállítás, mászófallal. Családosoknak kiváló program!

 

Badacsony:

A Badacsony a Tapolcai-medence legmagasabb tanúhegye. Strand, kikötő, bor és gasztronómia, pincelátogatások, páratlan kilátó, számos múzeum és látnivaló vár ránk itt. Biciklivel vagy menetrend szerinti hajóval egy szuper, tartalmas egy napos kiránduló program, amit szívből ajánlunk. 

 

Szigliget:

Nagyon hangulatos tekergős utcácskák, szuper cuki, romantikus házikók várnak minket. A Szigligeti vár és udvara sok érdekes művészeti és gasztronómiai programot ajánl.

 

Zalaszántó-Béke Sztúpa:

A világbékéért épített épületet személyesen a XIV. Dalai Láma avatta fel.

 

Balaton-felvidék:

A Balaton és a Bakony közt húzódik meg a Balaton-felvidék. Változatos felszíni formák, üledékes kőzetréteg figyelhető meg e meseszép tájon. A Balaton közelsége, mediterrán hangulata, vulkáni tájai és ízletes borai az ország legnépszerűbb úti céljai közé tartozik. Megannyi kastély, templom- és várrom... Rengeteg hangulatos település, borospince, erdei túra vagy épp gasztronómiai érdekesség vár itt ránk.

 

Sümegi vár:

A 13. századi középkori Sümegi vár a Balaton-felvidék egyik legimpozánsabb épülete. A hosszú múltra visszatekintő vár 245 méteres magasságban, az azonos nevű hegyen áll. A Szigligeti várral együtt, a Sümegi vár a Balaton leglátogatottabb erődítménye. Gyerekekkel nem csak a vár meglátogatása a kötelező program, hanem az évente megrendezésre kerülő lovasjátékok megtekintése is.

 

Kehidakustány/Deák Ferenc Kúria és Múzeum:

Deák Ferenc ötéves korától, 1808-tól lakott Kehidán álló kúriában. 

Ma a Deák Ferenc Kúria a “haza bölcsének” egykori lakhelye múzeumként és rendezvényházként működik.

 

Tájház és Hagyományőrző Mariska Udvar:

Hűen tükrözi a régi paraszti élet tárgyi, tevékenységbeli, viseletbeli emlékeit. 

Amíg a Mariska udvar élő programok helyszínéül szolgál, addig a Tájház a régmúltat bemutató szereppel bír. 

 

Kehida Termál Gyógy-és Élményfürdő:

2400 m² vízfelülettel, mediterrán belső terekkel, 13 medencével, 94 méteres óriáscsúszdával, kinti kamikaze csúszdákkal, szabadtéri 34-36 fokos meleg vizes- és gyógymedencékkel, pezsgőszigettel, sodrómedencével, gyermekpancsolóval, pool bárral és még sok egyéb csábító élményelemmel várja a fürdőzni vágyókat.

A hazai gyógyfürdők között kimagasló kalcium-magnézium hidrogén-karbonátos minősítésű gyógyvíz igazi rekreációt nyújt a vendégeknek. Szabadtéren egy gyógyvizes ülőmedence és egy úszómedence, a fedett élményfürdőben egy súlyfürdős, nyakzuhanyos gyógymedence (mozgássérültek részére beemelő készülékkel) és egy 36-38 fokos ülőmedence biztosítja a vendégek nyugodt kikapcsolódását. A gyógyvizes medencék környezetében nyugalmas, kizárólag felnőttek részére kialakított pihenőterek, csendszoba és ivókút található.

 

Zalakaros:

Európa 5 legjobb gyógyvízének egyike.

A gyógyfürdő 2000 méteres mélységből felszínre törő 74 Celsius fokos gyógyhatásában rendkívül gazdag termálvize minden korosztály körében közkedvelt.

 

Lehetne még sorolni a látnivalókat Tihanyig, de honlapunk sosem érne véget. Személyesen, illetve az Éttermek, Látnivalók menüpontban további érdekes programokat tudunk ajánlani Önöknek.  Várjuk Önöket szeretettel!

Balatoni látkép
Hévíz
Hévízi termelői piac
Szent Magdolna Templom
Keszthelyi-hegység
Festetics Imre Állatpark
Festetics-kilátó
Szent Mihaly Kapolna Domb
Szépkilátó
balatongyorok_afrika_muzeum_2.jpeg
Tapolcai-tavasbarlang
Badacsony és vidéke
Balaton-felvidék
Sümegi vár
Kehidakustány Tájház
Kehida termál strandmedence
Zalakaros
Keszthely és környéke
bottom of page