top of page

Halászcsárda

Keszthely déli részén az egykori szabad-strand (ma Helikon strand) mellett található Halászcsárda 1934. június 24-én nyitotta meg kapuit. Építtetője a Festetics család volt, első üzemeltetője Prill Gyula. A terveket Svastics Géza, a neves keszthelyi építész készítette a Hortobágyi csárda mintájára, oszlopos tornáccal, nádtetővel és hatalmas kerthelyiséggel. Specialitásai természetesen a halételek voltak, és a zenét Keszthely híres cigányprímása, az "aranyifjúság" kedvenc muzsikusa, Árvai Tigris János szolgáltatta. A Balaton partján álló csárda kellemes környezetével hamar a nyaralók és helyiek kedvencévé vált.

350 m

halaszcsarda.jpeg

400 m

Helka és Kelén szobor

helka_es_kelen.jpeg
balatoni_muzeum.jpeg

Balatoni Múzeum

900 m

500 m

Helikon Strand

helikon.jpeg

1 km

Viviera Beach

viviera.jpeg
varosistrand.jpeg

Városi Strand

1,4 km

Cadillac Múzeum

cadillac.jpeg
helikonpark_edited.jpg

Helikon Park

1,5 km

1,6 km

Magyarok Nagyasszonya-templom

1386-os építésű, a török időkben erődként is funkcionált. Ezt bizonyítják a templom keleti oldalán található várablak maradványok. Építtetője Lackfi István nádor, Keszthely földesura. A balatoni város Főterén álló gótikus katedrális a ferencesek templomaként szolgált a XIII. század első feléig. Azóta a mindenkori veszprémi püspök fennhatósága alatt van. 1896. szeptember 8-án, teljes külső és belső restaurálás után, Kisasszony napján újból fölszentelték. A templom helyén a Szent Lőrinc-kápolna állt régebben, amelynek maradványai most is megvannak. A restaurálás előtt több (kb. 6-7) mellékoltára volt. Jelenleg két oldalkápolna, a Fájdalmas Anya és a Szent Anna kápolna van a templomban. XVI. Benedek pápa Summorum Pontificum kezdetű apostoli levele (2007) után a budapesti váci utcai Szent Mihály-templom mellett innét indult ki a hagyományos katolikus liturgiák, a régi rítusú szentmisék újbóli bemutatása az akkori káplán kezdeményezésével és a hívek nagyszámú érdeklődésével. Most már sajnos nincsenek latin misék, de a környék és a plébánia lelkiségét mélyen áthatja. A templom tornyát 2011-ben cserélték ki. A mai Magyarország legnagyobb felületű freskótöredéke van benne. Keszthely Város védett értéke, műemlék.

magyaroknagyasszonya.jpeg

Pedro Steakhouse étterem

pedro.jpeg
tulipan.jpeg

Tulipán Kávéház

1,7 km

molo.jpeg

Móló

1,8 km

pampetrics.jpeg

Pampetrics Borkereskedés

A Pampetrics Borkereskedés Kft 2005-ben alakult. Már a 90-es évek eleje óta ital és borkereskedéssel foglalkozik, de 2005-től mint családi vállalkozás működik. Fő céljuk, hogy a magyar és nemzetközi borvidéken a borászok által termelt borok a lehető leggyorsabban és kitűnő minőségben jussanak el a fogyasztókhoz. Több száz fajta magyar és nemzetközi bort forgalmaznak a sétáló utcán lévő üzletükben, ahol rendszeresen bórkostolókat is szerveznek.

losamigos.jpeg

Los Amigos étterem

1,9 km

holsten.jpeg

Holsten Étterem

piac.jpeg

Keszthelyi Piac

A Városi piac Keszthely belvárosában helyezkedik el, közvetlenül a Fő tér közelében, minden nap széles választékkal várja kedves vásárlóit.

2 km

giuseppepizzeria.jpeg

Guiseppe Pizzéria

mezogazdasagi.jpeg

Magyar Mezőgazdasági Múzeum

A Georgikon (1797-1848) volt Európa elsőként alapított önálló agrár-felsőoktatási intézménye. A tanintézet számára a Georgikon major biztosította a gyakorlati oktatás és kísérleti gazdálkodás feltételeit. A Georgikon major 1972 óta a Magyar Mezőgazdasági Múzeum része, az ország jelentős emlékhelyei között számon tartott műemlék.

2,1 km

no1biliard.jpeg

No1 Biliárd & Darts Szalon és Pizzéria

Darts és billiárd szalonként és bowling pályákkal pizzériaként is müködő, kézműves hamburgereinkről is híres, a vásros egyik legkedveltebb szórakozóhelye a Festetics Kastélytó és a Sétáló utcától mindössze 300m-re.

2,3 km

kanyarbarkonyha.jpeg

Kanyar Bárkonyha

2,4 km

festetics.jpeg

Keszthelyi Festetics kastély

A keszthelyi Festetics kastély története a XVIII. század elejére nyúlik vissza, amikor a török hódoltság végével a keszthelyi végvárnak már nem volt katonai funkciója. A védműveket lerombolták, a városon pedig több örökös is osztozott.

3 km

vadaszmuzeum.jpeg

Történelmi Modellvasút kiállítás és Vadászati múzeum

A vadászati kiállítás öt földrészen elejtett, több mint 200 vadfaj trófeáinak ad helyet. Az állatok többségével „természetes élőhelyükön” sétálva ismerkedhetnek a látogatók.

3,4 km

tompos.jpeg

Tompos Étterem

4,8 km

bringatanya.jpeg

Bringatanya, Somogyi fagylalt műhely

6,6 km

bock.jpeg

Bock Bisztró

bottom of page